2015. május 18., hétfő

Zenfirka - az Örömünnepen!

A zentangle vagy zendoodle egyfajta kreatív firkálás, kikapcsolódás, ami az önkifejezés, a relaxáció, a koncentráció egyfajta művészi kifejezésmódja. Bárki képes rá, nem kell hozzá rajztehetség, lehet benne fejlődni, vannak technikák, leírások, videók, de lényeg az önálló munka, mindenféle előzetes elképzelés nélkül.
Segítségével megállíthatjuk az időt, kikapcsolhatjuk kicsit a mindennapok dolgait és közben egyedi képeket készíthetünk.
A rajzolás folyamata az ismétlődő mintáknak köszönhetően megnyugtató, növeli a koncentrációs képességet és a kreativitást.
A módszert világszerte rengetegen használják, kortól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki élvezi.
Nincsenek szabályok, sem elvárások, csak annyit kell tennünk, hogy szemléletmódot váltunk és más megközelítésből nézzük a dolgokat. Itt nincs egy előre kidolgozott elképzelés vagy végeredmény.
Az ismétlődő egyszerű lépések támogatják a relaxációt, a koncentrációs képességet és az inspirációt, ezáltal egy csodálatos napi szertartássá is válhat így a módszer alkalmazása.
Minden, amire csak szükségünk lehet az alkotás során, az elfér a zsebünkben. Szinte bárhol használhatjuk, csoportosan vagy egyedül, bármilyen fajta speciális képesség vagy pénzt igénylő felszerelés nélkül.
Ez a módszer megmutatja, hogy lehet pihenni úgy, hogy közben alkotunk.Rajzeszköz igénye csekély, csupán egy fekete filctoll,
lehetőleg 0.3-as vastagságú (pl. Faber Castell ),
illetve egy vázlatfüzet ( vastag lapú ). - ha tudsz hozz magaddal!  Korlátozott mennyiségben tudunk adni.

Ha szeretnéd, most Te is kipróbálhatod!
Foglalkozások pénteken és szombaton délután! (július 31. és augusztus 1.)

Rétfalvi Edit +36 309-627-387
edit.retfalvi@gmail.com


A teljes és részletes program itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése