2017. július 14., péntek

Integratív szomato- és családállító műhely az Örömünnepen



Örömünnep – 2017.

Integratív szomato- és családállító műhely
2017. augusztus 5., vasárnap.




Az Öröm ünnepén, műhelyünkön, ismerkedj meg az integrál pszichológia színes terápiás gyakorlatának egy szeletével, és a szomatoállítás integratív módszerével. E szép és emelkedett nap keretében találj rá belső középpontodra, és a benned szunnyadó gyógyító erőkre, egy szellemiséggel teli, szeretetteljes légkörben!

A szomatoállítás módszere a szomatodráma módszeréből eredeztethető, mely egy játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer. Formailag sokban hasonlít a családállításhoz, azonban itt testünk élményei kerülnek a középpontba. Valójában szenvedéseink, betegségeink, tünetekeink és erőforrásaink  kreatív megnyilvánulásainak adunk teret, majd hagyjuk, hogy a  test bölcsessége irányítsa tudatosságunk ébredését és a gyógyulás folyamatait elindítsa.

A módszer alapelve: saját testünkről alkotott elképzeléseink térbeli kivetítése,  testrészeink, szerveink kapcsolatainak mélyebb, érzelmekkel is átitatott megismerése, azok kreatív átalakítása, gyógyító folyamatokat indít el belső világunkban. A gyógyulás a személyes kapcsolatfelvétel, a testüzenetek elfogadása, az érzelmi elakadások feloldása, a játékban feltáruló helyzet átrendeződése révén valósul meg.
Pár érdekes gondolat a szomatoállításról:
A test, testrészek, szervek, érzelmek, család, stb. – mint rendszerek – energetikei mezőjével dolgozik. Abból indul ki, hogy akár a mi belső részeink, akár mi magunk mint személyek, mind kapcsolódunk egy náluk magasabb egészhez, és ezek az “egészek” is kapcsolódnak a maguknál magasabbhoz.
A műhely egy izgalmas és élő, érzelmileg is gazdag tapasztalás, belátás  test és lélek rejtett összefüggéseiről.


A szomatoállítás módszere lehetővé teszi, hogy olyan elzárt, sokszor nehezen viselhető érzéseinkkel, elakadásainkkal találkozzunk, melyek tudattalanul működnek bennünk és testi tünetek, betegségek formájában jelennek meg. A játékban mély átéléssel oldjuk a feszültséget, gyengéden elhárítva már szükségtelenné vált akadályokat, hogy az öngyógyítás folyamata elindulhasson. A szomatodráma testünk bölcsességét,  információs mezőjét felhasználva segít önelfogadásunk gyakorlásában, hogy élő, szeretetteljes és tudatos kapcsolatot építhessünk ki önmagunkkal, testünkkel és minden részünkkel.


A nap folyamán ezt a “játékot” készítjük elő, és egészítjük ki – ha szükséges – más terápiás-önismereti technikákkal (pl. meditatív terápiák, vizualizációk, NLP) és transzperszonális módszerekkel (Vipassana meditáció, tibeti hangtálak, Tarotszimbólum értelmezés).



Az Integrál pszichológiai és transzperszonális megközelítések szerves része a módosult tudatállapotok tapasztalása, így a műhelyen a relaxáció-koncentráció-meditáció állapotainak széles skáláját tapasztalhatod meg, illetve ezekből is meríthetsz további öngyógyító erőt, összeszedettséget, ellazultságot.


Csoportvezető : Makrai Krisztina, integrál szemléletű pszichológus, terapeuta

Facilitátor: Pető Annamária, asztrológus, Tarot-elemző, ezoterikus tanácsadó



Bemutatkozás: Pszichológusként több terápiás-önismereti módszer mellett Integrál pszichológiát tanultam. Számomra ez a pszichológiai iskola jelenti mai életemben a kinyílást egy kellően tág, szabadgondolkodást feltételező, valódi gyógyulást-öngyógyítást segítő önismereti munkára. Sok élményem vezetett idáig, és  töretlenül hiszem, hogy ez a szemlélet képes távlatot nyitni a Teljesség felé haladásunkra, kollektív emelkedésünk irányába. Jelenleg gyerekeknek és felnőtteknek egyéni önismereti terápiákat és integrál szemléletű csoportokat tartok.



Bemutatkozás: Asztrológiával és Tarot elemzéssel 20 éve foglalkozom. Ezen módszerek lényege a Világ és önmagunk mélyebb megismerése – tapasztalatom szerint ezek egyike sem lehet teljes a másik nélkül.
Munkám során az egyéni Lélek üzeneteinek pontos megfogalmazását tartom fókuszban.




A műhely célja, hogy eltalálj hiteles és igaz önmagadhoz és belső öngyógyító képességedhez egy elfogadó és támogató kapcsolati térben. A részvételhez  az is elég, ha jelenleg nincs szenvedés az életedben, mégis kíváncsi vagy milyen az energiákkal, tudattalan zajló munka, a velük való párbeszéd, amit aztán alkalmazni tudsz a hétköznapjaidban.



Ha úgy érzed a műhelyen való részvételedhez még kérdéseid lennének,  keress a 06 70 908-01-68-as telefonszámon!




A nap programja:
12:30-13:30     Nyitókör, bemutatkozó, Tibeti hangtálas meditáció, ráhangolódás,  mélyülés
13:30-14:00     Tarot húzás és üzenet elemzés
14:00-17:00     Állítások
17:00-17:30     Meditáció, záró kör


Eszközigény: Javaslom, kényelmes ruhában gyere, hozz magaddal tiszta vizet, ülő párnát!

Ajánlott részvételi ár: 4.000/fő, ha családtaggal jössz: 2500 ft/fő

Jelentkezés: a makraikriszta@gmail.com
Arra kérünk, ha érdeklődő vagy, csak a részvételed szándékát jelezd, hogy a hozzávetőleges létszám alapján tervezni tudjunk!


Szeretettel várunk e felemelő és gyógyító napon, az Öröm ünnepén!

Makrai Krisztina 
terapeuta, integrál szemléletű pszichológus






Pető Annamária
Facilitátor, spirituális tanácsadó








                      



1 megjegyzés: