Gyakorlati útmutató a hétköznapokban egyszerűen megvalósítható, belső
harmóniát segítő, egészséges táplálkozáshoz
Sokan azt gondolják, hogy az egészséges és természetes
táplálkozást nagyon nehéz megvalósítani abban a világban, melyben folyamatosan
rohan az ember és nincs ideje semmire.
Reggel pár perc alatt kell „összedobni valamit”, ami
legalább délig meg tudja szüntetni az éhséget.
Ezt sokan úgy próbálják megoldani, hogy boltokban
megvásárolt müzliszerű száraz dolgokat felöntenek tejjel, vízzel, vagy
összedobnak olyan szendvicseket, melyek az előzőleg megvásárolt,
tartósítószerekkel tele rakott, hidrogénezett eljárásokkal „ízléses állagúra”
formált krémekkel, sajtokkal, felvágottakkal és egyéb élettelen összetevőkkel
vannak tele.
A jó hír, hogy számtalan olyan eszköz és módszer áll
rendelkezésünkre, mellyel a táplálékunkat ugyanilyen egyszerűen, de mégis
sokkal inkább élő, emberi szervezetünkhöz illeszkedően tudjuk elkészíteni és
elfogyasztani.
Az iskolákban is nagyon fontosnak tartanám, hogy a
tananyag részét képezze azon ismeretek tárháza, mely bemutatja: miként működik
a szervezetünk és milyen táplálkozási alaptételeket érdemes figyelembe vennünk
ahhoz, hogy az étel és ital a lehető legoptimálisabb táplálék forrás legyen
számunkra.
Ezen alaptételek egyike az, hogy a bevitt táplálék
összetételétől függően milyen folyamatok zajlanak le bennünk, ezért milyen
alapanyagtársításokat érdemes alkalmaznunk ételeink elkészítésénél, illetve
milyen sorrendben és milyen időközönként fogyasszuk az egyes alapanyagokat és
ételeket egymás után, hogy megakadályozzuk a puffadást, a nehéz emésztést.
A másik fontos alaptétel, hogy miként készítjük elő az
alapanyagokat ahhoz, hogy a lehető legtöbb tápanyagot tudjuk hasznosítani
belőlük.
A következő - előszeretettel elhanyagolt és sajnos eléggé
jelentéktelennek tekintett - alaptétel, hogy milyen energetikával, rezgésekkel
teli táplálékot fogyasztunk.
Mivel minden, amit életünk részeként érzékelünk
valamiféle hozzánk illeszkedni képes, vagy harmonikus, boldog létállapotunkat
segítőtől valamilyen mértékben eltérő rezgéshullámokkal rendelkező energia,
ezért táplálékunk rezgése, energetikai állapota épp olyan fontos és alapvető meghatározója
emésztésünknek és életünk további alakulásának, mint az, hogy biológiai
felépítésünk alapján miként tudjuk azt megemészteni.
Az általánosan mindenkire érvényes táplálékfeldolgozási
folyamatainkon túl azonban mindenkinek egyedi igényei is vannak arra
vonatkozólag, hogy a bevitt táplálék milyen arányban tartalmazza az egyes
összetevőket. Ezért fontos megismernie mindenkinek saját szervezete igényeit,
működési folyamatát, reakcióit arra vonatkozólag is, hogy bizonyos
életesemények hatására miként változnak meg anyagcsere folyamatai.
Előadásomban mindezekről szó lesz és szeretettel állok
rendelkezésére mindenkinek egyéni problémái megoldásához, kioldásához étkezési
szokásai boldogság harmónia állapotát segítő átalakításához.
Révász Péter
egészség- és természettudatos táplálékkészítő
+36304947230
https://www.facebook.com/termeszetfia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése