2018. július 18., szerda

Egészséges táplálékok - az Örömünnepen


A természet- és egészségtudatos táplálkozás alapjai
Gyakorlati útmutató a hétköznapokban egyszerűen megvalósítható, belső harmóniát segítő, egészséges táplálkozáshoz

Sokan azt gondolják, hogy az egészséges és természetes táplálkozást nagyon nehéz megvalósítani abban a világban, melyben folyamatosan rohan az ember és nincs ideje semmire.
Reggel pár perc alatt kell „összedobni valamit”, ami legalább délig meg tudja szüntetni az éhséget.
Ezt sokan úgy próbálják megoldani, hogy boltokban megvásárolt müzliszerű száraz dolgokat felöntenek tejjel, vízzel, vagy összedobnak olyan szendvicseket, melyek az előzőleg megvásárolt, tartósítószerekkel tele rakott, hidrogénezett eljárásokkal „ízléses állagúra” formált krémekkel, sajtokkal, felvágottakkal és egyéb élettelen összetevőkkel vannak tele.

A jó hír, hogy számtalan olyan eszköz és módszer áll rendelkezésünkre, mellyel a táplálékunkat ugyanilyen egyszerűen, de mégis sokkal inkább élő, emberi szervezetünkhöz illeszkedően tudjuk elkészíteni és elfogyasztani.

Az iskolákban is nagyon fontosnak tartanám, hogy a tananyag részét képezze azon ismeretek tárháza, mely bemutatja: miként működik a szervezetünk és milyen táplálkozási alaptételeket érdemes figyelembe vennünk ahhoz, hogy az étel és ital a lehető legoptimálisabb táplálék forrás legyen számunkra.

Ezen alaptételek egyike az, hogy a bevitt táplálék összetételétől függően milyen folyamatok zajlanak le bennünk, ezért milyen alapanyagtársításokat érdemes alkalmaznunk ételeink elkészítésénél, illetve milyen sorrendben és milyen időközönként fogyasszuk az egyes alapanyagokat és ételeket egymás után, hogy megakadályozzuk a puffadást, a nehéz emésztést.

A másik fontos alaptétel, hogy miként készítjük elő az alapanyagokat ahhoz, hogy a lehető legtöbb tápanyagot tudjuk hasznosítani belőlük.

A következő - előszeretettel elhanyagolt és sajnos eléggé jelentéktelennek tekintett - alaptétel, hogy milyen energetikával, rezgésekkel teli táplálékot fogyasztunk.
Mivel minden, amit életünk részeként érzékelünk valamiféle hozzánk illeszkedni képes, vagy harmonikus, boldog létállapotunkat segítőtől valamilyen mértékben eltérő rezgéshullámokkal rendelkező energia, ezért táplálékunk rezgése, energetikai állapota épp olyan fontos és alapvető meghatározója emésztésünknek és életünk további alakulásának, mint az, hogy biológiai felépítésünk alapján miként tudjuk azt megemészteni.

Az általánosan mindenkire érvényes táplálékfeldolgozási folyamatainkon túl azonban mindenkinek egyedi igényei is vannak arra vonatkozólag, hogy a bevitt táplálék milyen arányban tartalmazza az egyes összetevőket. Ezért fontos megismernie mindenkinek saját szervezete igényeit, működési folyamatát, reakcióit arra vonatkozólag is, hogy bizonyos életesemények hatására miként változnak meg anyagcsere folyamatai.

Előadásomban mindezekről szó lesz és szeretettel állok rendelkezésére mindenkinek egyéni problémái megoldásához, kioldásához étkezési szokásai boldogság harmónia állapotát segítő átalakításához.



Révász Péter
egészség- és természettudatos táplálékkészítő
+36304947230
https://www.facebook.com/termeszetfia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése